28 Aralık 2009 Pazartesi

Suikast Nedeniyle Özel Harp Dairesinde Arama Yapılmasının Sebebi "CD ARAMAK" Olabilir mi?






Ergenekon Davası sanığı Mahmut Özgür’den önemli açıklamalar: [7 Mayıs 2009]


Başıma ne geldiyse Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkonsolosluğu ziyareti CD’sini izledikten sonra geldi

Ergenekon davasının 82. Duruşmasında gazeteci Hayrullah Mahmut Özgür’ün sorgusu yapıldı. Star gazetesinin Uzan Grubuna ait olduğu dönemde 2003 yılında Ankara Temsilciliğini yapan Özgür, çapraz sorgusu sırasında çarpıcı bilgiler verdi.

Özgür, kendisine Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde yanında Cüneyt Zapsu olduğu halde ABD İstanbul Başkonsolosluğuna yaptığı ziyarete ait bir video izletildiğini, internet üzerinden izletilen bu videoda, Tayyip Erdoğan'ın, ABD’li yetkililere ve CIA görevlilerine, Başbakan olması halinde yapmayı planladıklarını anlatarak çeşitli konularda söz verip, taahhütlerde bulunduğuna dair görüntü ve seslerin yer aldığını belirtti.

Videoyu izletenlerin, bu görüntü ve bilgilerin hükümetin yıkılmasını sağlayacağını, bunu Uzanlara 50 milyon dolar karşılığında verebileceklerini söylediklerini, bunu Uzanlara iletmesinin kendisinden istendiğini. Cem Uzan ve Can Ataklı’yla görüşüp anlattığında para vermeyi kabul etmeyip, parasız verirlerse yayımlarız dendiğini. Bunu cevaben bildirdiğinde parasız vermeyi kabul etmediklerini. Ancak muhtemelen kendisinin haberi olmadan Cem Uzan’ın bu görüntüleri aldığını sandığını.

Videonun askeri istihbaratın da ilgisini çektiğini, bu süreçte Jandarma İstihbarat görevlerinin kendisinden video hakkında bilgi isteyip, Uzanların niyetini sorduklarını… Şener Eruygur ve Levent Ersöz’le görüştüğünü kendisine Cem Uzan’ın hükümeti yıkmak niyetinde olup olmadığının, video içeriğinin hükümeti yıkıp yıkamayacağının sorulduğunu. Kısa bir süre içinde Uzanlar hakkında operasyon başlatıldığını söyledi.

Savcılar, Özgür’e Şener Eruygur’un kendisinden CD’yi isteyip istemediğini sorduğunda; sorunun saçma sapan olduğunu, kendisinde bu CD’nin bulunması halinde yaşamasının imkansız olduğunu, bir kazaya uğrayıp 3. sayfaya haber olacağını söyledi. Savcılara bu CD’yi MİT’te bulabileceklerini söyleyen Özgür, savcılara “bu CD’yi cebinizde beş dakika bile taşıyamazdınız, cebinizde bu CD varken kimse sizin güvenliğinizi sağlayamaz” dedi.

Özgür, “Başıma ne geldiyse bu videoyu izlememden sonra gelmiştir” dedi.

Savcılar, İşçi Partisi’ndeki aramada bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın Wolfovitz’e yazdığı mektubu neden köşesinde yayımladığını sorduklarında Özgür; “Bu aslında manşetlik bir haberdi ama gazete patronajı çekindi, ben de tarihe geçmesi için köşemde yer verdim” dedi.

Daha sonra söz alan tutuklu sanık İsmail Yıldız, kendisinin de bu CD ile ilgili olarak Gen. Levent Ersöz’le görüştüklerini söyledi. Ersöz’ün bundan yani hükümetin bu nedenle yıkılması olasılığından tedirgin olduğunu söylediğini. Kendisinin de bundan hükümetin haberdar edilmesini önerdiğinde Ersöz’ün “elimde malzeme yok ki gidip hükümete anlatayım” cevabını verdiğini. Buradan Ersöz ve Eruygurların ellerinde bulunmadığını anladığını belirtti.

Ardından söz alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, Özgür'e sorduğu sorular ve Özgür'ün yanıtları şöyleydi:

Soru: İzlediğiniz, ABD İstanbul Başkonsolosluğundaki toplantı görüntülerinde, Tayyip Erdoğan'ın “özelleştirmeyi sonuna kadar götürme” taahhüdü dışında başka başlık var mı? Görüntülerde Cüneyt Zapsu da var mı?

Cevap: Görüntülerde RTE, Neo-Sevr dediğimiz sonradan yaşananlarla somutlanan ABD’yle gizli anlaşmanın tüm maddelerini kabul ettiğini, Ermeni soykırımının kabul edileceği, Büyük Ermeni devletinin kurulması, anayasa değişikliği, AB uyum yasalarının değiştirilmesi, TSK etkisizleştirilmesi vb tüm hususları kabul ettiğini söylemektedir. Başkaca taahhütlerde vardı aklımda kalan bunlardır.
Görüntülerde Cüneyt Zapsu da bulunmaktadır.

Soru: Kendisini ÖKK’lı (Özel kuvvetler) olarak tanıtarak gelen ve sizinle görüşen kişinin, Genelkurmay Başkanlarının 30 milyon dolar rüşveti paylaştıklarını, birbirlerine suikast tertiplediklerini ve benzeri uydurma bilgiler anlattığını, bunun Fethullahçılardan gelen bilgi olduğunu söylediniz? Tahmin mi somut verilere mi dayanıyor?

Cevap: Tahmin değil somut verilere dayanıyor. Fethullahçılardan gelen bilgi olduğunu somut verilerle anladım. Bu yaz sıcak geçecek ve bunlar ortaya çıkacak…